Cristòfor Colom





Després de baixar totes les rambles, arribarem al punt més important i emblemàtic del port de Barcelona, la estàtua de Cristòfor Colom.

Aquesta estàtua es caracteritza sobretot per la seva gran altura, 60 metres en total.
L'estàtua fa 7 metres i va ser dissenyada per l'escultor Rafael Atché, tot i que l'autor de tota l'escultura en general es Gaietà Buïgas.
El monument i els seus constructors van obtenir la medalla d'or de l'Exposició Universal de Barcelona, de 1888. Es va convertir de seguida en una de les icones de la ciutat.




L'estàtua és un monument a Colom, un conquistador de terres que va descobrir Amèrica. L'estàtua de Colom està situada a dalt de tot del monument i el seu dit ìndex, en teoria, tindria que estar apuntant cap a Amèrica, però s'ha descobert que això no és cert, que en realitat Amèrica està just darrere d'ell. A partir d'aquest tema s'han creat 3 polèmiques que les quals totes tenen la seva certesa:
1. L'estàtua no senyala Amèrica perquè l'autor (Gaietà Buïgas) va pensar que si posava l'estàtua senyalant cap a les Rambles el públic no hauria entès res i es quedaria confús.
2. L'estàtua no senyala Amèrica però si que senyala el camí per mar que va seguir Colom per descobrir-la, partint des de el Port de Palos.
3. L'estàtua assenyala la ruta de mar cap a Gènova, el poble natal de Colom. Després de veure les tres polèmiques toca escollir alguna, però mai podrem saber si es la correcta.
També fa falta dir, que la base de Colom, és també molt bonica, ja que consta de variades figures, que inclouen lleons i personatges que decoren molt bé la plaça on està situada.
Avui en dia hi ha un ascensor per dintre del monument que puja fins a dalt de tot, just abaixa sota de l'estatua, oferint unes vistes meravelloses.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Cristòfor Colom"

Publica un comentari a l'entrada