Itinerari Rambles

Dilluns 31 de Maig

El primer dia ens tocava anar a visitar les Rambles de Barcelona. Per poder arribar a l'hora indicada vam quedar a les 7:50 a la parada de tramvia del Pont d'Esplugues.
Varem baixar a Palau Reial per agafar la línea 3 del metro fins a la parada Catalunya.
Quan varem sortir ens vam trobar a l'Alejandro que pensava que fèiem tard, però no, perquè nosaltres érem el grup que feia les Rambles aquell dia i teníem el punt de trobada a les 8:45. Desprès del control vam començar l'itinerari.


Per començar ens vam fer la foto del grup a la font de canaletes i vam copiar l'inscripció d'aquesta. Tot seguit vam anar al quiosc a preguntar si coneixia la historia de les rambles, però no es va poder contestar. Per sort, una mica mes avall hi havia un punt d'informació, però com tampoc ens van proporcionar el que buscàvem, vam decidir quedarnos amb les anotacions del dossier:

La paraula "rambla" és un terme d'origen àrab (rámla) que expressa la idea bàsica d'areny o sorral. Segons la definició del diccionari, la paraula rambla té dos significats molt interrelacionats. Per una banda fa referència al 'llit de riu o de torrent cobert de sorra o de pedres procedents de les avingudes'; d'altra banda, al·ludeix també a un "camí o carrer destinat a passeig, generalment obert damunt un antic llit de riu o de torrent."

Hi era perquè abans on era la rambla hi passava un riu.




La rambla estava dividida en 6 parts:

  1. Rambla de Canaletes: és diu així en honor a la font de Canaletes. Té una inscripció que diu: “Si beveu aigua de la font de canaletes, sempre més sereu uns enamorats de Barcelona i per lluny que us n'aneu, tornareu sempre”. Aquí és on el Barça celebra els seus triomfs.
  2. Rambla dels Estudis: té aquest nom perquè la Universitat de Barcelona. I prop d'aquest tram de la rambla podrem trobar CCCB i MACBA.
  3. Rambla de les Flors: té aquest nom gracies als quioscos i les tendes que venen flors, revistes, animal, joguets, etc.
  4. Rambla de Sant Josep: en aquest tram de la rambla trobem un mosaic de Miró anomenat el pla de l'ós.

  1. Rambla dels Caputxins: aquí es troba el teatre del Liceu.
  2. Rambla de Santa Mònica: rep aquest nom gràcies a l'església. També trobem l'universitat de Pompeu Fabra, el Museu Marítim i Colón.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Itinerari Rambles"

Publica un comentari a l'entrada