MACBA, CCCB & Església de Betlem

Desprès d'informar-nos sobre els diferents trams de la rambla, ens vam desviar d'aquesta per anar cap al MACBA.
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el MACBA, va ser construït l'any 1959, gracies al crític d'art Alexandre Cirici Pellicer, que defensava la necessitat de crear un nou museu d'art contemporani a Barcelona. Alexandre Cirici i Cesàreo Rodríguez, juntament amb un bon grup de persones, van anar col·leccionant objectes que servirien com a primera base del museu.
Les obres que s'exposen normalment en aquest museu són pintures i exposicions d'art contemporani, com "Amb la probabilitat de ser vist. Dorothee i Konrad Fischer. Arxius d'una actitud." i "Col·leccio MACBA (XXII)."


El Centre de Cultura Contemporani de Barcelona, el CCCB, va ser construït l'any 1994 com a una institució per a l'estudi de les ciutats i les coses derivades d'aquestes. Es va construir com a consorci per l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, però va ser reformat pels arquitectes Helio Piñon i Alberto Viaplana. El museu acull exposicions fixes dedicades a diversos estils artístics, dedicats a la fotografia, les escultures, la pintura...
Les exposicions que es fan temporalment ara son "Barcelona-València-Palma", "WAR DON DON" i "XCÈNTRIC" entre altres.



Desprès d'informar-nos sobre les activitats dels dos museus, varem seguir el recorregut fins a l'església de Betlem. Aquesta església va ser dels jesuïtes fins a la seva expulsió d'Espanya l'any 1767 i esta construïda sobre una altra anterior del 1553 incendiada el 1671.
Es va construir entre 1680 i el 1729 i pertany a l'estil arquitectònic barroc, tot i que la seva decoració es va allargar fins el 1855, però l'any 1936 va ser incendiada destruint pràcticament tot el seu interior.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "MACBA, CCCB & Església de Betlem"

Publica un comentari a l'entrada