La pedrera

La Pedrera es una casa feta per el geni Gaudí que es una icona de Barcelona, també es podria dir que Gaudí es un geni de la capital catalana, els seus monuments estan per totes parts i el seu estil es inconfundible.





Aquest senyor anomenat Antoni Gaudí i Cornet va néixer el 25 de Juny del 1852 a Reus. Es va traslladar a Barcelona per fer els seus estudis d'arquitectura i les seves primeres obres es van caracteritzar per els estils com el neogòtic, mudèjar i barroc, fins a arribar a l'explosió del modernisme, llavors va ser quan va mostrar la seva qualitat i va implantar un estil propi. Per fer el seu estil propi, es va fixar amb la natura per inspirar-se en algunes de les seves obres. El seu estil es caracteritzava per les formes i la geometria. També va inventar la tècnica del trencadís que utilitza per fer el seu drac de colors al Parc Güell. El 10 de Juny de 1926, i per desgràcia, el pobre Gaudí mor al ser atropellat per un tramvia.
La pedrera és un dels seus monuments més bonics que ha fet, en realitat és diu Casa Milà, però li ha quedat el sobrenom, que per cert es com millor se la coneix, perquè quasi només està feta de pedra.





Aquesta casa la va dissenyar Antoni Gaudí per encàrrec del comerciant Pere Milà Camps. Va ser construïda entre el 1906 i el 1910. Quan va ser inaugurada va fer molta polèmica, ja que les formes de les parets etc... eren molt agosarades. L'any 1984 va ser declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "La pedrera"

Publica un comentari a l'entrada