Torre de les Aigües, Esglèsia Gòtica de la Concepció & Casa De Les Punxes

Desprès de sortir del passatge Permanyer, ens vam dirigir, seguint el recorregut, cap a una illa de cases. Dintre d'aquesta illa, s'hi alçava una gran torre envoltada d'aigua.

Aquesta torre se'n diu "Torre de les Aigües", que era un antic dipòsit d'aigua en el qual la seva planta havia estat transformada en una petita espècie de platja artificial per als nens petits.



Vam seguir observant la torre mentre responíem a les altres preguntes i algun que altre membre del grup feia el tonto a la torre. Nosaltres creiem que a les cases de l'interior de les illes s'hi vivia una mica millor, simplement pel fet de que era més tranquil, ja que estaven mes aïllats del soroll dels carrers.

Quan ja teníem totes les respostes vam sortir de l'illa per continuar amb l'itinerari. Aquí hi ha un parell de fotos de les façanes de les cases a les cantonades:















Com ens deia el dossier, vam entrar al claustre de l'església gòtica de la Concepció pel carrer Roger de Llúria. Aquesta església es trobava a la Via Laietana, dintre encara de les muralles que impedien l'ampliació de Barcelona, i va ser traslladada des del carrer Jonqueres fins al seu lloc actual per Joan Granell entre el 1871 i 1888 a causa de la Revolució Industrial, perquè al estar al mig de la Via Laietana, impedia la circulació de camions i màquines.




Al sortir ens vam dirigir cap al carrer Bruc a traves del carrer València, cap a l'edifici curiós que ens deia el dossier. Aquest edifici va resultar ser un Conservatori de Musica, com diu la placa: Conservatori Superior Municipal de Música 1916 Arquitecte Antoni de Falguera i Sivilla (1876-1945).

Aquesta parada nomes ens va dur un moment, així que varem continuar cap a La Casa De Les Punxes. Aquesta edificació va ser construïda per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, l'any 1905, i el seu nom popular es refereix a les sis torres que te l'edifici coronades per punxes amb forma cònica.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Torre de les Aigües, Esglèsia Gòtica de la Concepció & Casa De Les Punxes"

Publica un comentari a l'entrada